Δικαιολογητικά για επίδομα γυαλιών οράσεως στον ΕΟΠΥΥ – Οδηγίες

Δικαιολογητικά για οπτικά στον ΕΟΠΥΥ – Οδηγίες ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης

Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να καταθέσετε στον ΕΟΠΥΥ για την επιδότηση γυαλιών και οπτικών γενικότερα, είναι τα κάτωθι:

 • Γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ από τον οφθαλμίατρο
 • Απόδειξη λιανικής πώλησης από το κατάστημά μας
 • Βεβαίωση του υπεύθυνου οπτικού που εκδίδεται από εμάς
 • Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού και συγκεκριμένα του ΙΒΑΝ, με δικαιούχο τον αναγραφόμενο στην ιατρική γνωμάτευση, για την κατάθεση της αποζημίωσης.

Για να υποβάλλετε τα δικαιολογητικά σας στον ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση σχετικά με γυαλιά οράσεως από οπτικά καταστήματα κάντε κλικ εδώ. Θα χρειαστεί να έχετε στη διάθεσή σας του κωδικούς taxis για να συνδεθείτε στην εφαρμογή.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά αιτήματα, που αφορούν στην αποζημίωση αιτημάτων οπτικών, τόσο των ιδίων, όσο και των προστατευόμενων μελών τους, που περιλαμβάνονται στην ασφαλιστική τους μερίδα.

Για όλες αυτές ηλεκτρονικές αιτήσεις, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα ενημέρωσης, για το στάδιο της αίτησης, σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή σε κάθε αίτημα εμφανίζονται τα στοιχεία πρωτοκόλλου αιτήματος, απόφασης έγκρισης/απόρριψης και, σε συνέχεια της έγκρισης, της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό δικαιούχου.

Οδηγίες προς τους ασφαλισμένους για την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών, για το επίδομα γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

 1. Μεταβείτε στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ
 2. Κάντε είσοδο με τους κωδικούς taxis
 3. Επιλέξτε “ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ”
 4. Επιλέξτε “ΘΕΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ > ΟΠΤΙΚΑ”
 5. Καταχωρήστε στο πεδίο “ΑΦΟΡΑ” αν πρόκειται για έμμεσο η άμεσο μέλος και συμπληρώστε τον ΑΜΚΑ. (Οι έμμεσα ασφαλισμένοι αφού επιλέξουν “έμμεσο μέλος” εισάγουν τον δικό τους ΑΜΚΑ και τα υπόλοιπα προσωπικά του στοιχεία. Μόνο στο πεδίο “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ” εισάγουν αυτά του άμεσα ασφαλισμένου. Για ανήλικα προστατευόμενα μέλη πληκτρολογήστε τον ΑΜΚΑ τους πάνω αριστερά στο πλαίσιο αναζήτησης)
 6. Καταχωρήστε τον Ταχυδρομικό Κώδικα “ΤΚ” της κατοικίας σας
 7. Στο πεδίο “ΠΟΣΟ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ” αναγράφετε το ακριβές ποσό του παραστατικού (απόδειξη), που σας δόθηκε από το κατάστημά μας
 8. Συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία και στο πεδίο “ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ” επιλέξτε τον αριθμό που συμπίπτει με αυτόν που βρίσκεται κάτω ακριβώς από το barcode στη γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ, που σας χορήγησε ο οφθαλμίατρός σας
 9. Ανεβάστε πατώντας «+» “ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ” τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που σας ζητούνται (απόδειξη αγοράς, βεβαίωση οπτικού, πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου τραπέζης ή άλλο εγγράφου που να πιστοποιεί τον αριθμό IBAN που καταχωρήσατε και ταυτότητα)
 10. Πατήσετε “ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ”

 

e-banner e-lianiko ΕΣΠΑ